06 - 40 39 52 79  ericboekel@online.nl.nl

Eric Boekel

Eric Boekel (1962) is opgeleid in de journalistiek. In 1987 studeerde hij af aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Hij was daarna stadsverslaggever bij het Deventer Dagblad en vervolgens redacteur bij het Utrechts Nieuwsblad, een toonaangevend regionaal dagblad. Dé perfecte basis om snel, doortastend, nauwkeurig en breed inzetbaar te werken.

Boekels horizon verbreedde aanzienlijk toen hij eind 1997 freelance journalist en tekstschrijver werd. Hij schrijft voor vakbladen (o.a. Binnenlands Bestuur en Agrarisch Dagblad) en opiniebladen (Jonas Magazine, incidenteel HP/De Tijd, De Humanist). Daarnaast is hij tekstschrijver voor (non-profit) instellingen, bedrijven en overheden. Hij doet tevens pr-werk, redigeert en schrijft visies en communicatieplannen. Boekel denkt ook mee over de opzet van periodieken, jaarverslagen en andere vormen van publicaties.

Uit de brede groep opdrachtgevers blijkt dat Boekel zich snel kan thuis voelen in zeer uiteenlopende vakgebieden. Hij verplaatst zich gemakkelijk in wat de opdrachtgever wil en geeft vanuit zijn vakmanschap en betrokkenheid de teksten vorm.